Bronnen

Een van de meest robuuste studies over de effecten en voordelen van de natuurlijke tandenborstel is gedaan door Hassan Suliman Hallway het was gepubliceerd op US National Institute of Medicine en National Institutes of Health. 

Klik hier voor de volledige studie 

 

Antimicrobische effecten

Almas (1999) heeft aangetoond dat extracten uit de Salvadora Persica antimicrobische effecten heeft op Streptococcus mutans en Enterococcus faecalis. Elvin-Lewis (1980) en Almas suggereerde dat de interactie met bacteriën zorgde voor deze effecten, waardoor deze hun verbinding met de oppervlakte van de tanden verliezen. Almas en Al Bagieh (1990) merkten ook significante verschillen tussen de antimicrobische activiteiten van de pulp en schors extracten van de Natural Toothbrush.Anticarcinogene voordelen

Velen epidemiologische onderzoeken hebben bewezen dat de Natural Toothbrush sterke effecten heeft tegen gaatjes. In een tandheelkundige enquête in Sudan rapporteerde Emslie (1966) een lagere hoeveelheid cariës tussen bewoners die gebruik maakten van de Natural Toothbrush.
Effecten op tandplak,  tandvlees gezondheid en parodontale status
Velen rapporten hebben bewezen de Natural Toothbrush voor een vermindering aan tandvleesontsteking en tandplak zorgde tussen Ethiopische scholieren (Olsson, 1978) en Saudi Arabische studenten in tandheelkunde toonden dat de Natural Toothbrush tandplak beter besteed dan een tandenborstel. De betrokken scholieren bij dit onderzoek hadden meer provianden nodig, doordat de meeste nog onbekend waren met de juiste technieken bij het gebruik van de Natural Toothbrush. Olsson (1978) had het gebruik van de Natural Toothbrush aanbevolen bij preventieve tandheelkundige programma’s aangezien het economisch is en bekender bij oudere gebruikers. Moustafa (1978) rapporteerde een tandplak vermindering van 75% bij het gebruiken van de Natural Toothbrush voor acht dagen. Een onderzoek tussen twee groepen studenten uit Kenia gaf aan dat geen enkele toegevoegde methode nodig was bij het verwijderen van tandplak binnen de groep die gebruik maakte van tandpasta in combinatie met de Natural Toothbrush. 

 

Effecten op tandplak, tandvlees gezondheid en parodontale status

Veel rapporten hebben aangetoond dat S. persica effectief gingivitis en tandplak verminderde. Studies onder Ethiopische schoolkinderen (Olsson, 1978) en Saoedi-Arabische tandheelkundige studenten (Char et al., 1987) toonde aan dat S.persica-tandenborstel de plaque effectiever verwijderde dan tandenpoetsen. Het onderzoek met schoolkinderen vereiste het geven van instructies en toezicht, omdat de meeste kinderen niet bekend waren met de juiste techniek van het gebruik van de S.persica-tandenborstel. Olsson (1978) bevool het gebruik van S.persica aan in preventieve tandheelkundige programma's omdat het economisch en vertrouwd is voor oudere mensen. Moustafa et al. (1987) rapporteerde 75% plaque reductie na het gebruik van S. persica gedurende 8 dagen. Een onderzoek uitgevoerd onder twee groepen studenten in Kenia (Danielsen et al., 1989) meldde dat er geen extra methode nodig was om tandplak te verwijderen in de groep die tandpasta gebruikte in combinatie met kauwstaven.

 

Conclusie

Onze beoordeling heeft aangetoond dat het gebruiken van de Natural Toothbrush als hulpmiddel voor mondhygiëne erg effectief is. Experimentele onderzoeken hebben gezorgd voor aanzienlijk bewijs dat de extracten van de Natural Toothbrush gunstige effecten hebben op de bindweefsel en helpen met het behouden van een gezonde mond. Het gebruik van de Natural Toothbrush alleen, of in combinatie met gewone tandenborstels, indien juist gebruik, zorgt voor betere mondhygiëne. Daardoor kan de Natural Toothbrush worden aanbevolen voor regelmatig gebruik, aangezien het gunstige effecten heeft, goedkoop is, en makkelijk te gebruiken is.